BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 30, 2010

My birthday. Im 18 now.


.30 disember 1992.
.30 disember 2010.
.18 years old now.
.celebrate with my beloved family.
.cake secret recipe woooohh. 
^______^

Thursday, December 23, 2010

Ohh! Penantian.

Penantian. Penantian apa. Bukan penantian nak kahwin. bukan jua penantian tunggu elaun masuk. penantian yang telah membuatkan aku sukar tidur lena dikala petang. sukar concentrate ketika di court badminton. emosi tak tentu hala sampai naik kuning muka aku ini. What actually im waiting for?


Answer : i tell ya. the result. sebulan menunggu akhirnya kau muncul jua. ^^


Firstly. Apa patut kita lakukan ialah bersyukur alhamdullilah. next baru lah boleh jerit-menjerit, nak nangis, semua lah yang korang suka nak buat untuk menzahirkan emosi anda yang tak cukup tanah tu. Aku amat bersyukur kerana terlepas daripada terkena reSIT paper. dengan kata lain repeat paper. kiranya macam tak cukup syarat lah <2.00 pointer. tersangat bersyukur. aku juga doakan rakan-rakan ku yang terpaksa meRESIT paper diaorang. good luck. semoga korang berjaya dan buat betul-betul. 


Baiklah mukadimah yang panjang berjela hendak ku hentikan. ada satu paparan untuk dikongsikan.

lihatlah dengan teliti satu persatu. nak kasi mata tu 1mm dengan skrin pon tak pa. oke ja. mata hang. hang punye hendaklah. tak pandai pun . okay. tertera nama. IC awam.(bukan BAT C 10) ea. bakal dapat nanti (BAT C 20). ^^. tak yah amek alamat tu. alamat rumah aku tu. program tertera disitu. no matrik terpaksa dicensored kan. pointer. tengoklah apa yang ku dah lakukan. sepanjang sem 1. bangun pagi pukul 6.00 pastu tidur balek. kadang2 terlajak. haila. ==' bangun sejam sebelum kelas. pergi kelas. tidur. tak tidur pergi makan. berborak. lecturer masuk tidur. tak tidur online through opera mini. petang balek. online facebook. lepas tu bosan main game. maghrib macam biasa. tunaikan kewajiban seorang muslim. malam. buat assignment. tak pernah revise yg lama. kalau revise pon 2-3 hari lupa balek. ==' kalau tak da mood turun bawah ngeteh. balek bilik main game. pastu penat tidur. ulang balek rutin tiap hari. ^^. my credit hour also is killing. banyak sangat. tengok uni lain baru 17-19 jam credit. heaven lah diaorang banyak masa. kalau tak power juga tak tahu lah nak kata apa.tengoklah ni hasilnya. sesungguhnya reader2 aku dah mendapat conclusion untuk playing2 masa studying daripada life experiment aku. 


Title  : To investigate the relationship between studying and playing2 masa studying.
hypothesis  : studying pointer baik, playing2 masa studying pointer hancus.
Procedure  : 1) sem 1 main.
                    2) sem 2 study.
                    3) see both result and compare.


conclusion : sem 1 result above. sem 2 waiting.


Kimia 1 : aku ada tak menghadiri test dia. gara2 penyakit chicken chop chicken pox aku.  
Foundation BI  : memang dari dulu my BI bit mereng.=='
Physics : Dekat U ni ku jadi blurr sikit. =='
mostly satisfaction tu ada lah. i manage to pass my on target. ^^.walaupun tak terlalu tinggi. tak pa. mula dari bawahkan. tiba2 pandai kang nanti goyah next2 sem. tetapi tak kesah lah kalau person tu betul2 pandaikan. i not as clever as that person. maybe i bit lazy. not bit. always lazy. kamikaze. ^^. so readers i know u all dunt want a conclusion result like me. so. study well. give ur best in study. because im realize the study is important to achieve great result. good luck. 

Sunday, December 19, 2010

I Not Actually Thinking. Its the saddest thing ever happen.

Based on the title. korang semua akan tahukan post kali ini aku takkan panjang. Aktiviti cuti kali ini lari dari plan. So. tak boleh nak patah balik. 


Firstly. My Grandpa meninggal dunia on 1 December 2010. I will Totally miss him. My mother also Grandma always mention his name and what he would doing at certain time. bile dengarkan rasa sebak mula timbul kadang2 bawah mata ni rasa hangat ja. Airmata lelaki sangat mahal tahu. tak mahu ditumpahkan. tapi kadang2 da terlalu sebak jatuh juga ke bantal. Sebelum tidur, terkenang juga. but lelaki kena kuatkan. aku ni kuatkan. kalau aku tak kuat dah lama aku buat surat berhenti direct to NC. tak yah duduk UPNM la. I cancel up my plan vacation to sarawak for sake of my family. At the morning of my flight, In schedule i will fly at 12.55pm at LCCT, Subang Airport. At 7.00am i run away from c4 take cab to LRT sg. besi. to stadium bukit jalil. untuk naik bas balek johor. sampai johor arount 2.00pm. dan aku tak sempat tengok atok. sedih. saudara mara penuh dekat rumah. memang agak meriah dengan sepupu-sepupu aku yang masih kecil. tetapi lepas ni. lepas diaorang semua pulang. sunyi lah rumah atok nanti. kesian dekat atok perempuan. saban hari nangis. aku masuk bilik atok memang terkenang macam2. dari kain pelikat. alat penggaru dia. ubat2 semput dia. memang sebak. sampai mak aku perasan yang mataku mulai merah. " terkenang atok ke wan. sabar ya nak. " tu jela ayat yang aku dengar dari mak aku. malam tu juga aku seisi keluarga tidur dekat rumah atok. malam tu memang mencurah air mata aku. tetapi ditahan juga esakkan. supaya tak didengar oleh mak dengan atok perempuan. tidur tak lena hingga lah ke subuh. pagi melakar tirai kekuningan diufuk timur, bersama dengan alunan bacaan yassin mak, atok perempuan, mak ngah,mak teh,mak ayot, mak acit , mak zura dan sasha. mereka semua mak cik aku belah arwah atok ku. mereka semua perempuan. masakan disediakan oleh mak ateh dengan mak ateh. 2 hidangan untuk pagi itu, nasi goreng dengan mee goreng. 1 family makan. bergelak ketawa untuk menghilangkan suram yang terbit dihati. kadang2 mak zura ada juga cerita sebelum arwah atok pergi. actually akulah yang hantar atok ke hospital sebelum aku memulakan langkah ke kuala lumpur balek untuk ke sarawak. masa tu atok tenat dekat ER GH Kota Tinggi tu. aku pun serba salah nak balek kuala lumpur. tengok atok dekat situ. tetapi beberapa jam lepas tuatok mulai stabil dan dah boleh bercakap dan ditahan diwad untuk rawatan selanjutnya. Arwah atok ni merokok kuat. sebab tu lah dia kena semput kuat. lega rasa hati. dengar berita tu dan aku balik juga ke kuala lumpur untuk melaksanakan tugas pergi ke sarawak. tiap malam aku tanya keadaan arwah atok masa tu. mak cakap tak yah risau atok dah mulai sihat. aku jadi kuat berdoa ketika itu agar atok cepat sembuh. manusia biasa lah masa susah baru mulai nak mendekatkan diri. termasuk lah aku juga. I really hope Allah give him chance to survive. 


malam 1 December 2010. jam 2255. aku call mak. mak cakap atok dekat hospital. mak masa tu dekat rumah atok. telefon abah.abah pon dekat rumah tanya pasal atok. macam tula tengah rawatan. tapi da boleh bangun jalan sikit pergi ketandas. Jam pukul 2315 dijam tangan. ketika itu ku ada dekat rumah faris my work-mate pergi sarawak berbincang tentang esok. sebab esok aku dah nak pergi sarawak ni. telefon bimbit aku berdering. ni abah call ni. " assalamualaikum. ye kenapa abah? ".
" wan. atok dah meninggal "
" Apa! " iwan mempersoalkan.
" atok baru meninggal tadi. sabar ya nak. "
talian dimatikan. dengan salam yang berbalas. Iwan rasa seakan pandangan dihadapannya mulai kelam. hati tak berbicara apa. rakan2 sekeliling masa tu tengok dia dengan tanda tanya. 
" aku pergi dulu!" iwan menahan esakan kecil terus berlari ke biliknya. Hafizul ketika itu bersama iwan bertanya. iwan menjawab sebelum berlari keluar. " atok aku meninggal " sambil bergegas keluar dari bilik itu.
sampai dibilik iwan mencari kepastian dengan menelefon mak. telefon bimbit dikeluarkan dari saku baju melayu. mulai mencari di contact. mak mem.
" assalamualaikum. mak!..." belum sempat iwan nak bertanya. derauan tangisan kedengaran dari hujung telefon bimbit itu. 
" wan! atok dah tak de. atok dah tak de nak. "
"Apa! " sebak berbaur dengan tangisan. iwan mengeluarkan airmata tanpa disedari. hening malam itu dengan tangisan. 




On 8 December 2010. genap seminggu arwah atok pergi. tahlil pun dibuat dekat rumah atok. atok perempuan nak buat tahlil seminggu. selalunya orang tahlil 3 hari or 5 hari ja. so, orang2 kampung tu dapat datang untuk 5 hari je. lagi 2 hari tu atok masak bungkus hantar masjid. petang tu, abah balik rumah agak lewat dan kelam kabut untuk ke majlis tahlil kat rumah atok.kiteorang sampai pon bacaan yasin dah habis tinggal orang  buat tahlil ja. hidangan kali ini agak istimewa ikan kerapu masak 3 rasa. memang kegemaran aku. makan tanda bersyukur. bila majlis tahlil dah selesai selepas berkemas aku nak balek ke rumah sebab nak selesaikan sikit kerja aku kat rumah. tiba-tiba rasa pening pula menyerang. aku suruh abah pergi kedai kejap nak beli panadol. ayah tak bawa wallet tetapi nasib baik lah aku ada bawa wallet. jadi pakai jela duit aku. bergegas kerumah selepas beli panadol actifast 4 biji. sampai rumah tiada beza. sehinggalah ayah masuk kerumah keadaan rumah berselerak dari ruang tamu hingga ke dapur. My sweet home kene pecah masuk dengan pencuri. aku bergegas kebilik aku. tengok kebarangkalian. akhirnya. laptop ku juga si pencuri sapu juga dengan beg laptop yang dalam tu ada earphone dengan kalkulator aku. how come pencuri. how come they know when our family gone out. they will never regret what are you doing to my family because they bring along cincin atok abah dan cincin kahwin mak. they got it. mak da sorok punyalah baik still they can find it. But i dont mind. duit yang kau dapat tu haram. hari kat padang masyar nanti balasan mereka. aku teraniaya. tetapi aku sedapkan juga hati aku. Dugaan. mungkin Allah nak beri yang lebih dan redha serta ambil pengajaran daripada kejadian ini. I totally in sadness. All my past memories in that laptop. They took it. they took my memories. they destroy my flow of life. my grandpa pic to be remember. my project. my work. all burn. i set password on that laptop. they might be format. Dont worry ewan. After this, you need more effort to fasting. they redeem the new one. give your hail out. never give up. i always other people happiness in return i get my own happiness, that why i always said 

" you have a great life that not everyone have experience. be grateful and take care it even it will cost ur soul."

to others. semoga sejahtera kepada pencuri-pencuri itu. =(

Monday, December 6, 2010

Melakar Story Pt. 4

JAM LOCENG BERBUNYI. " Kringggg!!! ". Memecah Kesunyian pagi. " Alahai!! Bisingnye jam ni. Orang nak tidur pun tak senang lah " Iwan Merengus mengeluh sendiri dek jam loceng berbunyi yang beliau sendiri yang pasang. " Haila~ ". Renggus Iwan lagi. Jam di kanan katilnya menunjukkan pukul 6.30 pagi. Iwan menggaru kepalanya yang tak gatal sambil tangan kanannya menutup mulutnya yang tengah menguap. Memang jadi kebiasaan Iwan susah nak bangun pagi kalau nak bangun tu punya lah banyak songehnya itulah inilah tetapi tak kisah lah asal dia dapat tunaikan azamnya untuk menunaikan solat subuh dirumah. Badan mengatur langkah dari katil ke bilik air mengambil wudu'. " Bismillah. Urghhh!!. Apa bau ni? " Hampir separuh wudu' diambil baru Iwan teringat dia belum gosok gigi lagi. " Haila~. Nyanyok pepagi buta aku ni rupanya " 
Iwan mengeluh sambil kepalanya diketuk untuk menyedarkan dirinya yang masih dalam mimpi. Berus gigi dicapai ubat gigi picit untuk dikeluarkan isinya. Air ditadah sedikit untuk berkumuh. Sejenak Iwan melihat dirinya dibalik cermin sambil dia buat mimik muka gembira untuk menyedapkan hati yang ternyata masih samar-samar sejak semalam. Iwan buang cucian ubat giginya terus menuju ke paip untuk berwudu'. " Tak da pape la ". Lembut Iwan menutur untuk sedapkan hatinya.

                     " Haish~! Penatnya! " Iwan mengeluh sambil air tebu yang dibeli mak diteguknya. " Dah berapa abad mak tak kemas rumah nih? Banyak sampah, tadi dekat ruang tamu pun bersepah. Haila~. " Iwan merungut sambil membuat muka kepada mak. " Ala~. Mak sibuk lah Along. Adik Along lagi. bukan nak mak lepaskan dia. " Mak menutur lembut. " Ohhh. Ngada-ngada budak ni. Da nak cuba rampas title Along ni ". Iwan bercakap sambil menghulur cawan berisi air tebu segar kepada mak. 
     " Title apa Along? "
     " Anak Manja! " Ketawa Mereka pecah. 
     " Ala~. Rumah bersepah pun mak tak kisah? Mak angkat kening Double jerk kepada Along.
     " Kenapa pulak mak? Kan nanti buat malu je orang datang rumah kita bersepah tau? "  merapat kening.
     " Nak tahu kenapa? "
     " Kenapa ? " Iwan mulai pelik.
     " Sebab Mak ada Along untuk kemaskan rumah. " Cawan kosong diletak di meja table-top diruangan dapur itu.
     " Ala~. Cam tu pulak. Ingat Along ni cleaning worker ke?. " Along Sengih.
     " Cam tu la kalau da masuk dalam rumah ni? contract seumur hidup cleaning tanpa gagal " Ketawa mereka pecah.
     " Apa-apa je la Mak Along ni. As long you are happy landlord. " Along mencuit pipi mak.
     " Dah. Dah. My Cleaning Worker do your job now. take my cawan and basuh. " 
     " Ai Ai Landlord. " Mak hanya dapat tersenyum melihat gelagat anak sulungnya itu.

           " Haish~. Sejuknya petala kesepuluh rasanya malam ni. " Iwan memandang keluar tingkap sambil menghayati panorama hujan malam yang dingin. " Terasa sengal la pulak seluruh badan sejuk-sejuk cam ni " Iwan mengeluh. Ternyata Kepenatan menjadi Cleaning Worker yang tak bertauliah amat memenatkan ditambah lagi melayan karenah adik-adiknya. Angah, Jannah, Jaja dan Adek. Si Angah memang hidupnya tak boleh lekang dengan komputernya. Nak harapkan dia alamat rumah ni da kena hurricane baru dia nak tolong kemaskan. Jannah dan Jaja. Mereka berdua memang tak boleh terpisah. Sibuk dari tadi melayan Play Station 2 dengan sepupunya di dapur. Adek pula asyik berkepit je dengan mak. Manja sungguh Adek ni nasib baik comel. 
   
     " Along! " kedengaran suar lantang dari belakang. 
     " Ya~. " berlipat tengkok Along  mencari punca bunyi yang memanggil namanya. 
     " Along, Boleh tolong mak tak? "
     " Nak Along Tolong apa? " Along menuju kearah mak yang sedang duduk santai menikmati rancangan televisyen bersama yang ahli keluarga yang lain. 
     " Lenguh sengal-sengal lah kaki mak ni. Mak nak Along Tolong Urutkan kami mak ni. " 
     " Laaa~ . Kenapa tak suruh Master kat depan tu. " Mata Along menunjuk-nunjuk kearah Abah.
     " Abah Off-Day Hari ni. " Ujar Abah seketika sengih menyusul selepas itu.
     " Alaa. Abah ni. " rungut Along. Tanpa Sedar tangan Along mulai memegang kaki mak untuk diurut.
     " Nasib baik Along ni rajin. " sengih ketelinga Along.
     " Anak sapa? " 
     " Anak Manja Mak lah " Ketawa mereka pecah.
     " Mak kalau sakit -sakit camni mesti akan sesuatu benda akan berlaku. tetapi mak tak tahu la. Gerak Hati mak kuat. " Mak lembut menutur.
       Along cuma mengangkat kening mengiyakan mak. Mungkin aku ni da mewarisi sikit sifat mak aku . Kadang-kadang aku terasa juga gerak hati yang tak menentu. Tetapi Gerak hati kali ni agak kuat sedikit. Bukan aku seorang sahaja yang rasa. Bahkan Mak pun ada terasa sesuatu. Aku memikirkan bayangan yang menyelinap di kotak fikiran aku selepas aku menerima tawaran untuk pergi keprogram kepimpinan itu. Mak sudah tahu tentang program yang bakal kusertai  ke Sarawak. Tetapi apa yang membuatkan aku tak sedap hati ni. Sejak dari semalam. Kadang-kadang kusut juga mengenangkan bayangan itu. 
       
       " Tak Ada pape la Iwan. All you need is to prepare self-confident for this upcoming event. " Iwan cuba menyedapkan hatinya.
       " Mak. Hilang dah sakitnya " Iwan Melihat wajah mak." Halamak. Tidur dah mak ni . Haish. Tak pe la mak. You are my lovely landlord . I love you " Satu kucupan hinggap didahi mak yang terlena dihadapan televisyen.
       " Abah. Along  Masuk bilik dulu. Nanti Abah nak masuk tidur jangan lupa kejut mak tidur dalam bilik tau. kang masuk angin pulak mak tidur kat sini " lembut Along Menutur.
       " Okay. I will My Son. Good Night " Abah terukir senyum.
       " Okie dudie. Good Night too. "


Ternyata aku masih mencari jawapan tentang kewujudan rasa yang tak menentu dalam diriku ni. Bayangan yang tak dapat ditafsirkan tetapi selalu bermain di cakera minda ni. Apa sebenarnya yang akan berlaku.


Friday, December 3, 2010

Melakar Story Pt 3

 3


IWAN mengibas-ngibas baju nya yang sudah ternyata basah dek peluh. Terasa bahang hangat duduk didalam sebuah van separuh usang yang dipandu oleh Amiruddin bersama mereka iaitu Azhar dan Abid untuk ke Bandar Kulaijaya untuk berseronok dengan kata lain iaitu berfoya-foya . " Abid !! Rematch okay. " dengus Iwan kepada Abid yang berada disudut belakang van. ' Apa? Aku nampak kemenangan aku sekarang ni. Habis la korang Semua. ' Suara yang naik satu octave dari Iwan bergema hingga ke telinga Amiruddin. ' Ahh. Kau kalau tak poyo sebulan boleh tak? ' Ketawa mereka pecah sambil melihat gelagat Azhar yang senyap ditempat duduknya. Mengenang cabaran boling yang lepas ketika di Bandaraya Kuala Lumpur. Abid dan Iwan beradu skill di Pusat Boling di Midvalley Megamall. Iwan kalah ketika menentang abid sedangkan abid pada ketika itu baru belajar main boling. boleh dikatakan agak memalukan juga sebab guru boleh kalah dengan anak murid. Rasa macam nak nyorok je belakang pin boling tu . 
" Azhar~." nada Iwan seakan membodek.
" Apa yang kau tengah fikirkan?" Ujar Iwan memecah sepi.
" Tak de pape. Ku tengah fikir korang nak bawak ku pergi mana ni? " Azhar Angkat kening sebelah.
" Ohh! Yeke? Haila. Jangan la kau risau aku takkan bawak kau pergi belukar la. " Iwan Angkat Kening Double Jerk.
" Oit! Tu da cerita lain da. Gayboy ea kau? " Kata Azhar dalam nada geram yang dibuat-buat.
" Dengan kau je la ku nak bergayboy. Alahai~. Gurau jela Azhar. Rilek laaa. Kau jangan excited sangat tau Azhar. maklum la ni first time kau keluar berfoya-foya dengan kitaorang " ketawa mereka pecah lagi.


Azhar Bersama Abid

Warmness On The Soul - Avenged Sevenfold mengiringi gelak ketawa mereka didalam van itu. ' Alamak! Phone aku bunyi la pulak time ni. ' dengus Iwan dalam hati. Telefon Bimbit diangkat ke pandangan.
" 627819827 nombor siape ni? " Iwan berkata dengan dirinya.
Tanpa banyak fikir Iwan menekan butang angkat sambil menggigit bawah bibir.
" Hello. Assalamualaikum. "
" Hello. Waalaikumsalam. Saya dari Universiti Pertahanan Nasional Malaysia. Ni nombor Mohamad Ridzuan B Roszi ke? kedengaran suaara lelaki diganggang tu jelas.
" Ya! " kenapa pula kampus telefon ni. aku ada buat masalah ke. nak kata aku fly dari kolej masa tu tak kantoi. Pergi Kampus lalu Shortcut pun tak kantoi. Cuti Sakit pun masa tu aku dah hantar MC. Kenapa la ni.  Gumam Iwan Seorang diri ditempat duduk hadapan sambil disaksikan Amirudin, Azhar, dan Abid.
" Saya ni En Rafizul Pegawai Yang Handle Program.Ingat tak poster "
" En. Ridzuan saya hendak bagitahu sesuatu ni?
" Ya! Tentang Apa? ujar Iwan serius sambil tangan menggenggam erat telefon.
" Saya sudah baca application form awak. Saya rasa awak layak " ujar lelaki itu sepatah sepatah.
" Ya! " ayat itu sahaja yang mampu memecah kesenyapan Iwan ketika itu. Iwan mengagak apa yang bakal di katakan oleh lelaki itu.


Riuh-Rendah seisi van itu. Iwan yang ketawa terjerit2 macam monyet dapat pisang sambil diringi gelak ketawa dari Abid, Azhar dan Amirudin. " Apa Iwan!! Aku tak nampak ciri-ciri kepimpinan dekat muka kau. How come kau boleh dapat. Come on la UPNM? ketawa mereka pecah. 
" Well, See my leg la? " Iwan senyum sumbing. 
" Kenapa, Banyak Syiling ea? " Amirudin angkat kening double jerk.
" Haaaaaaa! Tandanya banyak pengalaman. " Iwan sengih. 
" Berapa Hari Kau kena bertapa kat sana? Tanya Azhar sambil menguncup bibir.
" 2 weeks maybe. Im just a lucky man because dapat pergi ni. Dah la diaorang just pick 3 orang ja. Even. Budak-budak cina kat bilik aku tu lagi la buat surat gila-gila. bahasa inggeris lagi. Rezeki aku kot " Bibir kanan Iwan terangkat sikit.
" Wah! memang kau ni bertuah la wan. Boleh mintak nombor ekor dari kau ni. boleh dapat jackport 4 juta nampaknya. Pertandingan or what?. Peringkat? Soalan dari Amirudin ditala ke Iwan untuk dijawab.
" Kursus. Kur... sus.. Kepimpinan kot aku terbaca dekat poster dulu. " Jari Telunjuk menekan hidung sambil kepala dicondongkan sedikit. 
Iwan menghempas tubuh ke kerusi sebelah pemandu. Penat melayan kawan-kawan yang menyakatnya dari tadi dari menjawab soalan hingga ke sindir-menyindir. Ingat aku Tengah Buat Sidang media meteor bakal gegar bumi apa. kecoh betol. Iwan merengus sendiri.
Handphone dikeluarkan dari poket kanannya earphone dicapainya sekali dipasang kehandphone dan earpiecenya di sumbat ke telinga sambil volume direndah sedikit agar dia dapat dengar jikalau kawan-kawan bertanya. tak da la nanti orang tanya aku buat tak tahu macam jadi tembok besar china. 
Indicisive - Empty Decoration memecah sunyi didalam dunia Iwan. 

I wake in the dark
With showers of life
Moments of emptiness around
Floating away
No other hope
Reality brings me

Iwan Menjongket bahu sambil jari jemari mengkhayalkan membentuk chord gitar menyerupai lagu itu. Kepalanya digeleng-geleng sambil bibir cuba mengeluarkan mimik sedang menyanyi. 

Into the ground
What can I do
What can I say
I need a place to hide away
Just for a while, just for a smile
Just for a life I used to know

The perfect song were filled with
Words of love and not with anger
What if they go
What if they leave me far behind


kaki mula menunjukkan step mengikuti beat-beat drum lagu itu. Dalam menyelami alunan melodi-melodi iwan teringat akan sesuatu .Terbayang sesuatu tetapi bayangannya itu kurang jelas dan sukar ditafsirkan. matanya tiba-tiba samar. kelilingnya diliputi awan kabus tebal yang tidak diketahui muncul dari mana. Kenapa Boleh jadi begini.

Sunday, November 28, 2010

Cuti Semester 1!!!

Going to Sarawak!!
PROGRAM KEMBARA KEPIMPINAN IPT PELAJAR (PROKKIPT) 
02 DISEMBER 2010 UNTIL 14 DISEMBER 2010
 

Saturday, November 20, 2010

When The Monkey Turn To Human

" When The Monkey Turn To Human" apa punya tajuk daaaa! actually its related to us as a teenagers sama ada sedar atau dibawah separa sedar. Wah! Wah! Iwan dah macam doktor falsafah terkenal pulak cakap sedar separa sedar. =.='. Stop The Crap out. Back to this nonsense topic i want to elaborate something related to it Al-thought, it is the weird title but it means something to us. okay! We use juga the sedar and separa sedar ea. can u see the change of us sebelum ni. lebih senang faham. Cara kita semasa disekolah dulu amat berbeza dengan kita sekarang ( Not Valid to who doesn't change yet pfttttttt...). Im the one who realise this. Zaman Geng-geng upin ipin, bas sekolah dahulu ingat tak? ingat tak? okay. u answer it by heart. Zaman dimana suka tergolek tengok  WWE dekat TV3 pada hari khamis jam 11.00pm, tengok Naruto dahulu jam 7.30pm at TV3 juga, " Ni da Promote TV3 da ni " tukar channel la pula. Tengok Dora the explorer TV9 jam 3.00pm. Kantoi la tengok Dora The Explorer. Okay. Sedar tak? Change yang amat drastic, gradually, instantaneous " da macam belajar calculus la pulak "  stop merepek. hehe.^_^. Dari kita semasa disekolah and selepas kite masuk ke kolej for the higher education. From this we learn a new thing on how to independent our self, bukan macam duhulu tak de duit bodek mak, ayah dapat duit cepat cepat lari pergi kedai beli aiskrim. we learn how to manage our time, manage our financial, manage our study also da mula nak cintan cintun. tapi bukan gaya beruk dan monyet zaman sekolah duhulu ea. Couple beberapa ketika then putus ingat game PSP ke apa da puas main. cari game lain. kalau PSP tu best la sikit release tension. we are more serious in relationship, bukan main aci redah tengok dahi licin nak ngorat. okay. si dahi licin jangan la anda polish dahi anda dengan kiwi nak nampak shine macam kasut ku ea. Once again stop the crap out iwan. hehe. The change for better is needed when we through the ages. Nak kongsi 1 ayat ni from a novel .
thre's wll be a point in life, it's about time to get rid of all the nonsense. Masa muda sekali. Rasa rugi sangat kalau biar je buat benda sia-sia. Buat benda yang takde amal... ~ AO ~
Umur da semakin tua tak kan la nak jadi monyet2 macam dahulu kan. for muslim we have a  path we should follow. from now on kita tak payah, tok seh la ikot2 fesyen barat ni. its doesn't bring us anything pon. i think the simple is better also great example like now lagu2 indie sekarang simple ja. tak la nak goreng goreng gitar macam zaman2 rock Carpark dahulu. Zaman2 Kaki Vespa Protttt!!! pusing 1 kampong .okay ja. ramai juga orang layan kan. so the path we must choose now is the way of muslim. Sure korang yang susah nak tenang, yang dahulu yang pernah buat segala macam hal, bole tenang insyallah. So " When The Monkey Turn To Human " title related to our attitude and the change for better. Selamat menghayati.



Tuesday, November 16, 2010

Melakar Story Pt 2.

2

Iwan mematikan kitaran enjin motosikalnya yang berusia hampir dua dekad itu serta menolak tongkat  untuk menongkat motosikalnya. " Assalamualaikum! Abid! " jerit Iwan kedengaran hingga ke bengkel milik seorang mekanik india berdekatan rumah Abid. Iwan ketika itu sedang terpinga-pinga berada dihadapan rumah abid yang seakan-akan tidak ada motif untuk kerumah Abid. Otak Iwan bergeliga memikirkan sesuatu tetapi fikirannya bagaikan sukar ditafsir dikepalanya.   " Waalaikumsalam! Kejap Abid Tengah Bersiap ni! " jawab Pn Suraya Ibu kepada Abid yang ketika itu sibuk dengan kerja-kerja memasak didapur. Tersentak Iwan Mendengar jawab salam dari rumah sederhana besar berwarna hijau daun itu. 

                     Cuaca panas petang ketika itu memang sesuai untuk keluar mengambil angin. " Cekkk! " bunyi pintu yang dibuka oleh abid dari dalam. Iwan Cuma melihat tanpa kata gelagat abid keluar dari rumahnya. ' Aik, kenapa dengan mamat ni , toyar ja muka, tak kan di buat benda sama macam aku buat tadi '. Iwan memerhati riak wajah abid yang baru sahaja bangun dari tidur petang itu. " Sah! kau tidur ea tadi " Iwan senyum sumbing. " Aaaa. betul la. bosan duduk rumah ni. tak tahu nk buat ape yang best? " Abid mengeluh sambil muka diusap-usap dengan tangan hilangkan mengantuk. " Keluar jom esok! " Iwan Teruja menyampaikan idea. " Keluar. Nak pergi mana? " Abid menggaru kepalanya yang tidak gatal. " Haish . Adalah! Kita Plan malam ni oke! " senyum Iwan melebar. " Habis , Kau nak buat apa sekarang ni? kalau tak buat apa-apa aku nak sambung landing kat tilam aku. " Abid Membuat wajah letih yang sengaja. " Kita Makan Angin, Jom. Jom. Jom. " Iwan nada memaksa abid sambil menarik-narik tangan Abid tanda mengajak.

                     " Abid! aku ada buku baik punya nak suruh kau bace sempena holiday ni. kau nak tak? " renggus Iwan diatas motosikal membonceng Abid. " Buku Ape? Novel aku tak nak? kalau buku macam kakashi baca dalam cerita naruto tu. kau jangan kedekut nak kasi aku pinjam. " ketawa mereka pecah. " haila. kau ni. tapi an memang novel yang ku nak kasi pinjam kat kau ni ". 
"Tak nak! " jawapan Abid mencelah kata-kata Iwan yang belum habis diluahkan.
" Ya Allah ! jargon punya budak. aku tak abis cakap lagi kau da kasi jawapan. tinggalkan kau kat sini baru tahu " Nada Iwan melawak.
" Novel apa? Cintan cintun tak nak la aku? muka Abid Mulai Murut.
" Tak la. Novel ni more to self-improvement " jawab Iwan sambil sengih.
" aaaaa. Tengok la dulu novelnya " 
" Ai Ai Boss " Iwan Menjawab. " Ambil Sekarang ea kat rumah aku ". Motosikal Iwan memucut laju pulang kerumahnya kerana petang itu mulai melabuhkan tirainya untuk menggantikan maghrib.


to be continued.
                     
                      

Monday, November 15, 2010

Melakar Story Pt. 1

1

RIDZUAN, AZMAN, FARHAN, DAN SAIFUL bergegas keluar dari dewan peperiksaan selepas peperiksaan MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST tamat pada pukul 12.30 tgh hari itu. Hari itu hujan gerimis rendang menurunkan lagi suhu sejuk di dalam dewan peperiksaan itu yang sudah seakan-akan berada di negera greenland rasanya

" Azman, macam mana tadi boleh jawab "kata Iwan sambil menggosok tangan yang seakan akan dicelup di dalam laut keliling Antartika. " boleh la, sejuk kot , beku paler otak ku , cramp semua idea ku , soalan pulak tu cerita pasal kahwin-kahwin naik gatal la ku pikir tadi ". ketawa Azman kedengaran sampai kehujung koridor. " tahu tak ape, susah aku nak explain tadi, inilah hasil main game malam semalam, syok sangat , sampai lupe nak study . haila, hidup hidup " Iwan merenggus tanda mengeluh. " tak ape, after this we enjoy, mana wan, man wan, ice skating aku dengar tadi " Farhan sengih. " Memang aku rase nak pergi situ, tapi kan kat mana yang berdekatan ?". Iwan berwajah toyar. " Mines ada lah, tapi aku tak tahu nak pegi sinun macam mana " jawab Azman terpinga-pinga. " Cancel lah pergi Ice Skating yang penting sekarang kite cepat keluar dari sini , perut aku ni da keroncong octave petala kelapan ni , tak bole merancang dengan baik ". Iwan serius berkata. " Sup Bedebum jom " ketawa mereka pecah. " Dah, Sudah , tak da tempat lain ke, da la asbestos punya mahal kat situ, tak sanggup eden " Farhan menjawab sambil ketawa. Azman memandang Iwan dengan riak bagai berada didalam gua kelam. Iwan angkat kening jerk jerk. " jom , balek " Iwan senyum tanda mengajak.

                   " Baris! Baris Sedia! Kekanan Lurus! Pandang Depan! Dari Hadapan Baris Akan Menghadap Kekanan! Kanan Pusing! Dari Kiri Ceparttttt Jalan! " arahan kedengaran dari foyer berhadapan dengan bangunan kejuteraan awam kampus UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL MALAYSIA(UPNM). Barisan yang terdiri dari enam orang iaitu Azman dan Farhan di bahagian hadapan. Helmi yang lebih dikenali dengan gelaran Mr. C bersama saiful. Dibahagian belakang Syamiel yang digelar Abang Syamiel bersama Farhan Yazid yang bergelar Anachi. Di ketuai Iwan Incharge untuk barisan pulang ke kolej C4. Menjadi tradisi disini kena berkawad bile kepala kita berbumbungkan langit. Kehidupan Universiti ini memang sangat unik. Unik dari universiti-universiti yang ada dalam malaysia ini. Bak kata Canselor UPNM " Boutique University ". Dimana Universiti menerapkan nilai-nilai disiplin dalam diri warganya untuk melahirkan siswa yang mempunyai leader of character untuk meminpin negara pada masa akan datang. " memang special betul universiti ni , kalau ditakdirkan aku tak masuk sini, mesti aku da jadi mak nyah bergelek punggung kat bukit bintang tu " Iwan meluahkan rasa hatinya. " Aku sanggup bayar kau Wan date dengan ku " Anachi meriuhkan suasana. " Banyak lah kau, tak kuasa aku nak date dengan kau " Ketawa mereka pecah. " Dah! Dah! Serius, kita da dekat dengan RP ni, senyap2, kang staff tu merepek kang, suruh kita apa-apa nanti baru tahu" Azman Serius menegur. " Baik Staff! " Iwan mengayakan badannya tanda menyindir. sekali lagi ketawa mereka pecah.




                    " macam mana ni? apa perlu aku buat ni? kusut ku nak pikir time ni ?" Iwan mengeluh seorang. " nak beli ke tak nak? kening Iwan berkerut seolah-olah sedang menghadapi perang dunia ketiga rasanya. " kang aku beli , ni pulak tak dapat. haila!." Iwan menggaru kepala yang tak gatal. Cepat-cepat Iwan bangun dari katilnya. " baik aku solat dulu , minta petunjuk dari Nya , Waktu pun dah masuk ni , sebelum keluar ni kene solat dulu baru berkat nak enjoy nanti. " kata Iwan dalam mati. Iwan terus mengorak langkah ke bilik air untuk melaksanakan wuduk'. Dibentangkan nya sejadah diatas lantai berhadapan dengan katil didalam biliknya.


to be continued.




Monday, November 1, 2010

the journey (expanded)

Assalamualaikum. waalaikumsalam. 
maklum la. blog ni da bersawang. sampi aku beri salam respon 'echo'nya menjawab salam. okay. ewan jangan merepek lagi. dushhh. (-__-) penangan bagi kau masuk topic semula. 'the journey' i think i already used this title but dont mind, but i think i should change the title 'the journey expanded'. because its the continued from the last topic. woah! i just miss that time. when at school. im was so happy. i got a good friend. i have my mother my family. i have the money from the scholarship. and so many. what i want talk about. i feel at that time my life is 67% perfect for some reason 20% lack of attitude. 10% was lazy brat. and 3% finding the miss right. before i was too demand for finding this miss right. tu tak kena, ini x kena. even i can detect what her/his mistake.macam lah aku ni perfect sangat an. tu lah aku dahulu. there nothing good indeed. also im always playing truant at the school. skip the class. so many thing i done. i want to type here. there so many. i cant remember one-by-one.
satu lagi penangan buat aku. dushhhhh. ( arghhhh. saket lah)  sebab aku tidak sedar dahulu. i so sorry myself. i done this to you. i just always follow my heart when doing thing.


i like to saw this picture. 'attitude change everything' might be. 
but i want tell that i was change. i need self improvement now. i want to decrease the percentage of being a lazy bratt. think more positive. optimist. think ahead. lets burn our spirit out.


there 1 thing. i want you'll feeling, this song. for burn your spirit,

westlife - i have a dream
I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder (wonder) of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream

Oh yeah
I have a dream (have a dream), a fantasy (fantasy)
To help me through (help me through) reality (reality)
And my destination (destination) makes it worth the while
Pushing through the darkness
pushing through the darkness baby)
Still another mile

I believe in angels
Something good in everything I see
everything I see yeah)
I believe in angels
I believe in angels )
When I know the time is right for me
 time is right for me)
I'll cross the stream - I have a dream

I have a dream (oh yeah), a song to sing(song to sing)
To help me cope with anything
If you see the wonder (if you see the wonder) of a fairy tale (of a fairy tale)
You can take the future even if you fail (yeah yeah yeah yeah)
I believe in angels
Something good in everything I see (everything)
I believe in angels (yeah)
When I know the time is right for me (right for me)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream (have a dream)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream

Oh

i hope u enjoy.

Wednesday, October 27, 2010

the long holiday

salam.
are you readers waiting for my new post. yeah. i dont think so. I'm now on holiday and i just love it. why? because i not at upnm, i dont need to marching, morning lineup and what so ever.i got this holiday. it is because i was infected by chicken pox. Oh My Gift, i think i the one who got this in this age. anyone i asked at my college majority they had infected during their childhood. all right, i feel that i still a childhood feel young. -_-. let wikipedia explain, Chickenpox or chicken pox is a highly contagious illness caused by primary infectionvaricella zoster virus (VZV).[1] It usually starts with vesicular skin rash mainly on the body and head rather than at the periphery and become itchy, raw pockmarks, which mostly heal without with scarring.  

In early stage, i feel i having a fever, so first step i do. i just take 2 panadol soluble. i hardly to swollen a tablet kind medicine. so silly right. that I'm. i feel so tired, all my joint like want run away from my body. there a only one red spot i detect. at that time, i think those red spot just only ordinary spot created by mosquito at my body. so i just 'kerok' it. until tomorrow after i got back from class.  want getting bath, i watch at myself at the mirror. woah! what is this? i yelled loudly like i want all people in this college hear it. haha. i tell everyone at my room. i got infected by chicken pox. i thought they will surprise and run away like they run from staff. but i was wrong. haha. why? like i told before at sentence up there. okay. you better read it yourself. they all so kind. i think so. they help me swap the cream through out my body. and i just relax fb'ing. haha. i got test at that night, but i cant stand up. i feel so dizzy. my body jiggling,  im told my lecturer i cannot take the test. i asked for postpone. all right, she want my sick report. i got holiday gift by RSAT, yeah! i advised to going home. so now im. at home. leaving so many silibus at upnm. i need to cover up. i just need to maintain my mental at home. woah! i think my hand are already tired, my mind kind of stuck writing this essay. so i m just leaving here, to be continue.

Tuesday, September 28, 2010

kunjungan ke rumah pernim( anak2 yatim)

assalamualaikum. ehem. ewan nk bercerita ni. maklum la. bru je lepas balek ke UPNM. bermula la kebusyan tahap dewa. disini nk dptkn connection internet agak susa la. terutama dkt blok kolej C4 uh. terpaksa la dtg ke blok bestari ni. tapi mmg puas hati la. connection kt sini. anyway. berbalek pada citer ni. oke. ewan nk cerita tentang kronologi tajuk diatas.

firstly. sebaik shaja turun dari bilik tok p kelas. tetiba ku ditegur oleh seorang senior. mule2 tu terkezut la jgk. dy serious. dy btkn ku rase mcm ku ade salah. tetiba dy ckp dy nk bagi ku tugas sbb atas kesalahan ku. ku blurrr. pastu dy ckp la perkara sebenar. yg dy nk mnta tlong ku cari 10 pelajar asasi tok wakil UPNM p bt charity kt rumah kebajikan PERNIM under rejimen askar wataniah. woah! ku terus happy tnpa tnye dy kembali ape kesalahan yg telah ku lakukan. haha. ku incharge tok perkara ni. diberi masa 3 hari tok cari wakil tersebut. woah! suke ku.
ku pilih la. 5 org guys. 5 org ladies.
nmpk cam bercouple an. stiap sorang ade pasangan. haha. x de la. niatku nk berlaku adil je. hehe.
x de berpihak kepada ladies or guys. due2 sama rata oke.


1. Mohamad Ridzuan B Roszi.



2. Mohamad Khairul Azman B Mohd Lani and Ummi Siti Sholeh


3. Mohamad Farhan B Hazman


4. Mohamad Helmi B Masri and Nurul Anira


5. Mohamad Zulhelmi B Ahmad Shakib and Siti Nur Bt Muhamad


6.  ______ on the way.
ade sisipan ag. mmg best kiteorang dpt bantu anak2 yatim kt sini. walopon x sberape tp ku buat sekadar yg ku mampu.




Friday, September 17, 2010

raya. the special edition.


assalamualaikum. yeah! untuk pengetahuan kamu semua. entry kali ni. merupakan entry yang ke-100 semenjak saya menceburkan diri dalam dunia maya blogger ini. oleh itu, saya akan cuba mengistimewakan entry kali ini dengan penggunaan ayat2 baku. haha. pelik? bukan. ia istimewa.

pertama, saya memang sudah rancang untuk jadikan entry yang ke-100 ini menceritakan perkara2 yg indah. 
hari cuti yang panjang yang amat di tunggu2 oleh siswa dan siska Universiti Pertahanan Nasional Malaysia jatuh pada 4 september. cuti yg diberikan memang panjang. assignment yang diberikan juga panjang2 berjela.
perhatikan muka saya yang girang tu. sudah tidak sabar nk pulang kerumah.

saya rasa kronologi saya pulang ke kampung saya sudah cerita pada entry yang lepas. oleh itu, saya dengan rasa malas. menyeru pembaca2 baca entry yang sebelum ni.

kedua, puasa. 2-3 hari sebelum raya saya amat merisaui sesuatu. iaitu mood. saya ibarat robot yang tidak mempunyai perasaan. saya tercari2 mood raya saya. mungkin sebab saya sudah selalu sangat atau taksub dengan sesuatu benda. sampai perangai saya dekat UPNM terbawa2 kesini. haish. risau. tetapi alhamdullilah. sehari sebelum raya itu. mood saya datang apabila terdengar suara lunak takbir raya dimasjid. sungguh merdu dan menyayat hati. sekarang ni baru ku faham. hari kemenangan orang islam. saya terfikir balek. saya sudah berjaya melawan sifat ego saya yang selama ini membelenggu saya. saya dapat membuang sifat malu saya. alhamdullilah. ramadhan kali ini. memang banyak mengubah saya. budaya saya. cara sy.

baiknya budak ini. haha.
baiklah. cerita tentang puasa. sekarang raya pula. hari raya pertama. sucikan diri dipagi raya. pakaian ku tidak lengkap. tetapi saya tetap bersyukur. sekurang kurang saya ada juga baju baru tahun ini.

bersama sepupu2.
makin tua. makin ramai pula sepupu ku ini. haha.
tidak ada kerja.
to be continued.

Wednesday, September 8, 2010

perantauan

actually tajok tu ada la kene mengena skit dengan diriku. hidup sebagai penumpang di dalam kem Perdana Sg. Besi ni banyak memberi pengalaman hidup yang bermakna. kt sini tempat ku menimba ilmu. tempat ku menghabiskn mase remaja ku. eceh. wah!! tacing2 nmpk. haha.


sekarang ni keberadaan ku kt rumah. memang rindu. yela. oke. ku ceritakn kronologi sebelum and selepas ye.

sebelum.
semasa kt c4.
rase mmg bengkerk nk balek. da mcm org kene sawan. mlm uh selepas ku kluar berjoli2 kt ts. beli something tok parent ku. berbuka skli kt luar, mmg best mase uh. mlm nye, terjerit2 kt c4. naseb baek kt kolej x org da. bulan2 pose x de benda laen ea. haha. olrite. tido lmbat. mkn maggi. hari terakhir sahor kt c4 an. pagi bgon lambat. qada' solat subuh. hehe. bertolak dari c4 ke bukit jalil. tumpang azman. kawan ku kt sini.

nk tgk permandangn nye.
jalan2 ke times square
roller coaster


bowling ku tempat kedua. hehe.
buka pose diMcd
bersama2 
on the way nk blaaa dr c4
smpi bukit jalil. dalam koi 11.30am. oww. man. bas ku kol 1400 lame ag weyh nk tggu. pape pom tggu je la. smpi kol 1340 ku p ke platform. platform 12 nmenye. kt situ ku tnye la bas mane nk naek, smpi la pengumuman bas bertolak ke kluang. berdebar2 rasenye nk pulang. best balik sorang ni. rase cm berdikari.heheh. dok dlm bas selama 3 jam. until smpi ke kluang. smpi kluang ayah ku jemput. smpi uma. terus buka. ku rse mskan mak ku. puih. mmg kala la rse sdap cafe kt bwh c4 uh. feeling. mkn nasi uh pelan2. nikmatinye, argghhh. best. itu la cerita sebelum ku smpi ke rumah.
ku rase nk citer yg selepas ni next post kot. haha. tggu je la. sabar dibulan pose ni ea,

Thursday, August 26, 2010

Update

well.
life kt UPNM. Sebagai student awam mmg cukop bz.,
tiap ari de kelas. morning until evening, also the test at the night.
till this blog update. chemistry. physics. basic math. english. telah ku tempuhi.
alhamdullilah dpt jawab tp x taw betol ke x. haha.
asasi ni mmg tough. next week will be calculus. the killing subject.
also computer literacy.
minggu ni ku telah terlibat dgn tidak sengaja smpi ku tido lmbt.
tensen kot.
minggu hari merdeka. jadi conscript minggu kemerdekaan(secretariat)


penat tp maseh bole tersenyum. hehe.

ni nme nye conscript paan.


ag seminggu nk balek. x saba nye.
rindu kt keluarga. ku x mengharapkan pape tok raye taon ni.

Sunday, August 1, 2010

i have been injured here

.Injured.
 30 July until now. demam. panas. huish. batuk. selsema. pakej. 
mmg seksa bile demam ni. tp nk bt cm ne. 
menurur islam. sakit means penghapusan dosa berlaku. 
mybe ni la balasannye ku bgon lambat solat tinggal semua. aduih.
insaf2.

 balik uma kawan di klang.

kronologinye :
hari jumaat 30 july.
1530H - kemas barang. excited giler. walaupom tgh demam. bawak yg simple2. bertolak.
1600H - smpi suatu tempat perubatan tradisional islam area sentul. tp malangnye tutup. haish.
1730H - kak long bawak ku ketempat yg x pernah ku tuju. smpi je. beliau berkate tmpt ni ialah seksyen 2. tersergam indah dr jalan raya canselori uitm shah alam yg sungguh besar dan lawa. x cm canselori upnm ni. kecil je. haha. then. perkene sup utara yg mahal. kah3. x pedas. ku cari pasai dgn melarutkn 1 botol sambal kicap. mmg mantap. sedap dimulut. berkocak di perut.
1900H - si azman dgn kecohnye menyuruh kak long menyinggah uitm. adeh. ku x dpt tahan dek perot berkocak. cm ne ni. haha. cari tandas kt asrama P. bt malu je. anyway waktu uh. mmg ku x penah jangkakn dpt jumpe ngn akak zila. its the matter of coincidence. dgn kepala yg injured + perut yg saket. betul la. rase ad akak ni mmg best. concern. mybe sbb ku x penah rse ad akak kot. that y. 
2100H - tiba di klang. singgah ke kedai gunting rambut. rambut da mcm ekor lembu da ni. kah3.potong2. haha.
2300H - tibe uma azman dan berehat.

.to be continued.


Monday, July 26, 2010

nisfu syaaban + kemuncak persidangan kelab penyayang

nisfu syaaban.


today is nisfu syaaban. puasa? haram. haha. pepagi bgon tido igt nk puasa. skli ad plak nc parade kt canselori. aduih. terbatal niat nk puasa. yela. nk kene kawad diri selama 2 jam dgar nc berucap puih. bole piawai. pagi td agak rmai jgk yg piawai, not only the civilian, cadet also, even the officer. x sahur kot diaorang uh. tu yg bole rebah. anyway, ku mmg terselamat dri itu. kah3. the routine is ordinary. take stair to the 10 floor class. this morning is foundation english. the lecturer masrini didn't come in. baru igt nk kasi beliau bace journal yg sungguh hebat ni. hahaha. x pe. dpt la ku teruskn merepek kt situ. alternatif ku nk merepek selain dari blog ni. haha. nk update blog kt sini sungguh leceh. even skrg ni. huih. azman classmate sakit ag. tggl la ku sorang student civilian kt situ. tp x pe. rmai ag geng lain kt class uh. haha. tuan asyraf masok class kami tgh hari td. mmg happening la. tuan asyraf la yg ku rase senior pling sporting dikalangan senior2 yg lain.
balek c4 pom td dgn tuan2 and puan2 first year. ku jd ic dyorg. hahaha. gile mantap an. kawad dpn RP. dyorg senyum je. smpi c4 beli makanan. lapo uh. dr pagi x sentuh makanan. beli bawak msok bilik makan sorang. sllunye ku je la yg pling rajen dalam bilik 04-02 ni. yela. asl ku balek dri kelas mst roomate semua da balek. tp arini vice versa. ku sampai dloo. ape ke hal. haha. actually class ku abis cpat arini. bukak buku sket2 ptg uh. helmi ajak jogg. nk jogg tp mak aih keje byk x bt ag. so batalkn je la niat uh. maghrib td p surau. ad majlis bacaan yasin tok nisfu syaaban, lepas itu, teros balek bilik amek violin yang maen. kah3. best gile dpt taw yg violin ni lebih kureng cm gitar. then. bt assignment sket2. bosan. tu yg update blog ni.
actually ku nk citer sal pengalaman ku ke persidangan kemuncak kelab penyayang yg ku x disengajakn terlibat. pd arini jumaat lepas. oke. terus ke cerita ye.

(bergamba depan apartment)
last day. amek sijil.
with andy and botak


happy bersama.
mukeng ku x bole bla.
dalam apartment dy. mcm hotel.
posing posingan
dga ceramah di dalam ais box.
bersama kakak dr UTM
hehe

this is what i get. hahaha. kiteorg tukar2 name tag. also tukar2 number ya.
bermula journey yg baru. selepas yg sebelum ni.
anyway mmg best dpt p summit uh. hope dpt pegi lagi. jumpe dyorg2 lagi. 

GO! Kelab Penyayang Semalaysia.