BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, November 20, 2010

When The Monkey Turn To Human

" When The Monkey Turn To Human" apa punya tajuk daaaa! actually its related to us as a teenagers sama ada sedar atau dibawah separa sedar. Wah! Wah! Iwan dah macam doktor falsafah terkenal pulak cakap sedar separa sedar. =.='. Stop The Crap out. Back to this nonsense topic i want to elaborate something related to it Al-thought, it is the weird title but it means something to us. okay! We use juga the sedar and separa sedar ea. can u see the change of us sebelum ni. lebih senang faham. Cara kita semasa disekolah dulu amat berbeza dengan kita sekarang ( Not Valid to who doesn't change yet pfttttttt...). Im the one who realise this. Zaman Geng-geng upin ipin, bas sekolah dahulu ingat tak? ingat tak? okay. u answer it by heart. Zaman dimana suka tergolek tengok  WWE dekat TV3 pada hari khamis jam 11.00pm, tengok Naruto dahulu jam 7.30pm at TV3 juga, " Ni da Promote TV3 da ni " tukar channel la pula. Tengok Dora the explorer TV9 jam 3.00pm. Kantoi la tengok Dora The Explorer. Okay. Sedar tak? Change yang amat drastic, gradually, instantaneous " da macam belajar calculus la pulak "  stop merepek. hehe.^_^. Dari kita semasa disekolah and selepas kite masuk ke kolej for the higher education. From this we learn a new thing on how to independent our self, bukan macam duhulu tak de duit bodek mak, ayah dapat duit cepat cepat lari pergi kedai beli aiskrim. we learn how to manage our time, manage our financial, manage our study also da mula nak cintan cintun. tapi bukan gaya beruk dan monyet zaman sekolah duhulu ea. Couple beberapa ketika then putus ingat game PSP ke apa da puas main. cari game lain. kalau PSP tu best la sikit release tension. we are more serious in relationship, bukan main aci redah tengok dahi licin nak ngorat. okay. si dahi licin jangan la anda polish dahi anda dengan kiwi nak nampak shine macam kasut ku ea. Once again stop the crap out iwan. hehe. The change for better is needed when we through the ages. Nak kongsi 1 ayat ni from a novel .
thre's wll be a point in life, it's about time to get rid of all the nonsense. Masa muda sekali. Rasa rugi sangat kalau biar je buat benda sia-sia. Buat benda yang takde amal... ~ AO ~
Umur da semakin tua tak kan la nak jadi monyet2 macam dahulu kan. for muslim we have a  path we should follow. from now on kita tak payah, tok seh la ikot2 fesyen barat ni. its doesn't bring us anything pon. i think the simple is better also great example like now lagu2 indie sekarang simple ja. tak la nak goreng goreng gitar macam zaman2 rock Carpark dahulu. Zaman2 Kaki Vespa Protttt!!! pusing 1 kampong .okay ja. ramai juga orang layan kan. so the path we must choose now is the way of muslim. Sure korang yang susah nak tenang, yang dahulu yang pernah buat segala macam hal, bole tenang insyallah. So " When The Monkey Turn To Human " title related to our attitude and the change for better. Selamat menghayati.



1 comments:

Eizan Mizutani said...

oke!! da bole komen.